Publicatie

Publication date

Diabetes zelf in de hand.

MIKADO, STICHTING OOKJIJ.NL, ZORGBELANG GELDERLAND, NIVEL, INSTITUUT VOOR VERANTWOORD MEDICIJNGEBRUIK. Diabetes zelf in de hand. Utrecht: NIVEL, 2012.
Download the PDF
Een interactieve website over diabetes gaat informatie op maat bieden voor mensen met een verstandelijke beperking, begeleiders en mantelzorgers. Voor de ontwikkeling van de site wordt onder meer gebruikgemaakt van resultaten uit het NIVEL-onderzoek Nooit meer chocola. Halverwege 2013 is de website voor iedereen toegankelijk.

Wat moeten mensen met een verstandelijke beperking weten als ze diabetes krijgen? Waar vinden zij en mantelzorgers meer informatie? Hoe zorg je ervoor dat ze gezond kunnen leven en zelf de regie houden? Wat kunnen begeleiders en mantelzorgers doen voor mensen met een verstandelijke beperking die diabetes hebben? Om deze vragen te beantwoorden, zijn het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), Mikado, het NIVEL, Stichting Ookjij.nl en Zorgbelang Gelderland het project 'Diabetes zelf in de hand' gestart. Ze willen mensen met een verstandelijke beperking met diabetes, mantelzorgers en begeleiders informatie op maat geven en zelfmanagement stimuleren. Ze ontwikkelen daarvoor een interactieve website en gebruiken elk hun eigen kennis, expertise en netwerk om de site zó te ontwikkelen dat het een interactief platform wordt met informatie die perfect aansluit bij de doelgroep en hun begeleiders. Het NIVEL zal testen of de website voldoet aan de informatiebehoeften van mensen met een verstandelijke beperking met diabetes, mantelzorgers en begeleiders.
Gegevensverzameling