Start
Einde
OPEN netwerkbijeenkomst 22 februari

Op 22 februari gaat de nieuwe cyclus OPEN Netwerkbijeenkomsten van start met het thema ‘Patiëntenperspectief’. Hanneke Merten, onderzoeker in het Nivel/VUmc project ‘Patiënten en hun naasten aan het woord’ deelt voorlopige resultaten uit interviews met patiënten. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over de manier waarop het patiëntenperspectief een plaats krijgt in OPEN III.

Tijd & plaats
14.00 – 17.00 uur
Zaal 0.09, Nivel, Otterstraat 118, Utrecht

Het Nivel is op loopafstand van het station en is goed bereikbaar met de bus of met de auto. Parkeren is beperkt mogelijk.

Programma

14.00 Welkom & terugblik
14.15 Hanneke Merten (VUmc): ‘Het patiëntenperspectief als er iets mis gaat in de zorg’
14.45 Discussie
15.15 Korte presentaties en discussierondes over OPEN III
  1. Roland Friele: ‘Een OPEN meetinstrument: Hoe kunnen we toetsen of onze inspanningen ook echt tot meer openheid leiden?’
Discussieronde
  2. Berber Laarman: ‘De cliëntenraad als begeleidingscommissie: Hoe betrekken we het patiëntenperspectief in het proces van OPEN III? En hoe betrekken we de zorgverlener?’
Discussieronde
16.30 Afsluiting

Indien u nog geen lid bent van het OPEN Leernetwerk, maak dan vooral van deze gelegenheid gebruik om kennis te maken!
Deze eerste Netwerkbijeenkomst is vrij toegankelijk voor medewerkers uit ziekenhuizen die kennis willen maken met het OPEN Leernetwerk. Daarna zijn Netwerkbijeenkomsten weer besloten voor de deelnemende ziekenhuizen.

U kunt zich hier aanmelden.

Contact