maandag, 22 januari, 2018 - 13:00

Symposium we-health: Samen Slim Gezond

Symposium we-health: Samen Slim Gezond

Onder e-health verstaan we digitale ondersteuning bij gezondheid en zorg. Gezondheidsdossiers, apps, digitale consulten: we kunnen er niet meer omheen. Maar om e-health te laten werken in het leven van alledag is het nodig samen toepassingen te ontwikkelen, te ontdekken én te leren gebruiken. Vanwege het samen noemen we in Utrecht e-health we-health.

Pharos, Nivel, U CREATE en de Gemeente Utrecht nodigen u van harte uit voor een inspirerend symposium over we-health in de e-healthweek 2018, op maandagmiddag 22 januari in NBC de Hommel in Utrecht. We hebben het onderstaande programma voor u samengesteld, onder voorzitterschap van Lea Bouwmeester van ECP; platform voor de informatiesamenleving.

In verschillende sessies kunt u samen met artsen, onderzoekers, beleidsmakers, ontwerpers en ondernemers ontdekken en ervaren wat we-health kan betekenen voor ons en voor onze gezondheid.

Programma

 • 13.00-13.45 In gesprek over we-health: gebruiker, wethouder, Pharos en Nivel over het belang van e-health en we-health.
 • 13.45-14.05 Dokter en designer over het belang van we-health
  E-health heeft een grote toekomst maar dan moeten we het nog wel met elkaar ontdekken. Utrechtse huisarts Bart van Pinxteren in duo met Willem Jan Renger, Hoofd HKU Innovatielab en Creative Connector U CREATE, schetsen vanuit eigen ervaring de route van e-health naar we-health.
 • PAUZE
 • 14.15-15.30 Workshops.
  U kunt bij aanvang van het symposium een keuze maken voor een van onderstaande workshops
  • Betere communicatie tussen zorgverlener en patiënt
   We gaan in de workshop met elkaar aan de slag om meer te leren over goede zorgverlener-patiënt communicatie. Bovendien doen we kennis op over online toepassingen die deze communicatie verbeteren. Er worden twee toepassingen behandeld: Luistertijd en COM-MA. Luistertijd is een online communicatietraining voor patiënten om gesprekken met zorgverleners voor te bereiden en actieve deelname tijdens consulten te bevorderen. COM-MA richt zich juist op de zorgverlener. Hierbij worden video-opnames van de interactie tussen patiënt en zorgverlener gemaakt en geüpload naar een online platform. Terwijl de zorgverlener zelf reflecteert op het gesprek, beoordeelt de trainer het gesprek op de mate van patiëntgerichte communicatie. De zorgverlener krijgt via de webportal persoonlijke feedback om zijn of haar communicatievaardigheden te verbeteren.
   Presentatoren: Dr. Janneke Noordman en dr. Marcia Vervloet
  • Eigenaar van je eigen dossier: Psynet
  • The Making of Kijksluiter, de bijsluiter die iedereen begrijpt
   Chandra Verstappen (Pharos) in gesprek met Rob Neeter (directeur Zorganimaties) over het maakproces van de Kijksluiter. Bijsluiters zijn ingewikkeld. Hoe kom je tot een online Kijksluiter die voor iedereen begrijpelijk is? Tevens lancering van de Kijksluiter mobiele app!
  • iZi Gezond Lang Thuis
   Zo lang mogelijk gezond en zelfstandig thuis blijven wonen, dat willen we allemaal. Ontdek tijdens de workshop hoe e-health ouderen kan helpen om langer zelfstandig te blijven wonen. Denk aan slimme hulpmiddelen zoals een digitale deurspion, senioren tablet, valsensor, persoonlijke alarmering en sociale- en huishoud robots. Kom aansluitend naar de stand en doe mee aan de Virtual Reality experience. Neem een rondleiding in onze virtuele seniorenwoning of ontdek zelf hoe ouderen de technologie ervaren!
 • 15.30-16.00 Wrap-up
  Drankje en reflectie. We hebben nu veel inspiratie maar hoe komen we van denken naar doen?
 • 16.00 Sluiting

Aanmelden voor dit symposium kan via:
http://www.pharos.nl/nl/kenniscentrum/algemeen/agenda/218/symposium-we-health-samen-slim-gezond