e-Exercise Artrose

E-Exercise is een blended interventie voor mensen met knie- en heupartrose. In het beweegprogramma van 12 weken worden vier tot vijf fysiotherapiebehandelingen gecombineerd met de website www.e-exercise.nl. Op de website krijgen patiënten via een eigen inlogportaal wekelijks persoonlijke beweegopdrachten en informatie over alles wat met artrose te maken heeft. Het programma heeft als doel het fysieke activiteitenniveau van artrosepatiënten te verhogen. Bewegen is voor patiënten met artrose niet alleen goed voor hun algemene gezondheid, maar ook voor het voorkomen en verminderen van beperkingen in het dagelijks leven.

Fysiotherapeuten kunnen op eenvoudige wijze de beweegopdrachten laten aansluiten op de individuele mogelijkheden en hulpvraag van de patiënt. Ook kunnen fysiotherapeuten online zien hoe de patiënt de beweegopdrachten evalueert en welke oefeningen tijdens de fysiotherapiebehandelingen extra aandacht nodig hebben. E-Exercise is zo ontwikkeld dat de website in combinatie met de fysiotherapiebehandelingen één geheel vormen.

In een grootschalige studie wordt e-Exercise vergeleken met reguliere fysiotherapie bij patiënten met artrose en wordt de (kosten)-effectiviteit van het programma in kaart gebracht. Daarnaast wordt in kaart gebracht wat de belemmerende en bevorderende factoren zijn bij de implementatie van een digitale interventie binnen de fysiotherapiepraktijk. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Tilburg University. Subsidieverleners zijn ZonMw, Reumafonds en het KNGF.

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws rondom e-Exercise? Schrijf u dan in voor de e-Exercise Artrose nieuwsbrief (voor professionals).

 

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

* verplicht

Recente publicaties: