Profile picture for user a.willems@nivel.nl
Anne Willems, MSc
Onderzoeker (postdoc) Zorgstelsel en Sturing

Onderzoek

Ik werk als ‘vliegende keep’ bij het onderzoeksprogramma Zorgstelsel en Sturing. Daarbij spring ik in bij verschillende onderzoeksgroepen als er behoefte is aan extra menskracht.

Ik vind het heel interessant om te leren over hoe complexe processen als de zorg georganiseerd zijn, hoe je de kwaliteit van zorg kunt meten en hoe we de zorg ook in de toekomst voor iedereen toegankelijk en van hoge kwaliteit kunnen houden. Een bijdrage leveren aan dergelijke vraagstukken geeft me veel voldoening. Ik ben altijd nieuwgierig naar de inzichten die onderzoeksdata ons kunnen bieden. Verder krijg ik er energie van om met collega’s en andere betrokkenen tot nieuwe ideeën te komen en elkaar te inspireren.

CV

Career

Van 2008 tot 2023 heb ik bij GGz Centraal gewerkt (een grote GGZ instelling met vestigingen verspreid over het midden van Nederland). Daar was ik verantwoordelijk voor de coördinatie van het wetenschappelijk onderzoek van de instelling. Ook heb ik een PhD gevolgd bij GGz Centraal en Maastricht University, met als onderwerp bewegingsstoornissen in de psychiatrie. Verder heb enkele jaren gewerkt aan een project waarbij we Routine Outcome Monitoring (ROM) data op teamniveau analyseerden en in presentaties terugkoppelden aan de teams. Daarnaast was ik mede projectleider van een project wat als doel had de eigen regie van cliënten die langdurige klinische psychiatrische zorg ontvangen, te versterken.
Van 2007 tot 2008 werkte ik in het UMC Utrecht als onderzoeksassistent bij een studie naar auditieve verbale hallucinaties.

Education

MSc Neuropsychology
MSc Clinical Epidemiology