Profile picture for user f.vanderhulst@nivel.nl
Frank van der Hulst, MSc
Junior onderzoeker Zorgstelsel en Sturing

Onderzoek

Als junior onderzoeker Zorgstelsel en Sturing draag ik bij aan onderzoek dat zich richt op het functioneren van het Nederlandse zorgstelsel in de praktijk. Een groot deel van het onderzoek gebeurt aan de hand van het Consumentenpanel Gezondheidszorg, waarbij ervaringen en meningen van burgers over diverse thema’s binnen de gezondheidszorg in Nederland worden gemeten.

Ik vind het belangrijk om met mijn werk een bijdrage te kunnen leveren voor de maatschappij. Meewerken aan onderzoek dat aansluit bij de uitdagingen binnen de gezondheidszorg, is daarom iets waar ik erg enthousiast van word. Ik vind het interessant te ontdekken hoe Nederlandse burgers de gezondheidszorg ervaren. Deze informatie is waardevol om het zorgstelsel in Nederland te kunnen verbeteren.

Publicaties

CV

Professioneel verleden
Voordat ik bij het Nivel aan de slag ging, heb ik een jaar bij het Erasmus MC gewerkt als adviseur portfolio & marktpositionering. In deze functie maakte ik data-inzichten voor de afdelingen binnen het ziekenhuis, ter ondersteuning van diverse interne projecten.
Opleiding
Master Health Economics, Policy & Law | Erasmus Universiteit Rotterdam
Bachelor Gezondheidswetenschappen | Vrije Universiteit Amsterdam