Profile picture for user R.Poortvliet@nivel.nl
Rune Poortvliet, MSc
Junior onderzoeker (promovendus) Zorg en Participatie bij Chronische Aandoeningen

Onderzoek

Ik werk voor het COMPAR-EU project, een internationaal project waarin we door middel van onder andere literatuuronderzoek en een meta analyse de meest (kosten-)effectieve zelfmanagement interventies voor mensen met chronische ziekten inzichtelijk maken. Ook kijken we naar contextfactoren die de werkzaamheid van interventies kunnen beïnvloeden. Binnen het project kijk ik specifiek naar de uitkomsten voor mensen met chronisch hartfalen.

Ik word enthousiast van het onderzoeken van zelfregulatie. Hoe mensen hun lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen behouden of herstellen onder moeilijke omstandigheden, en op welke manieren mensen hierbij kunnen worden geholpen, vind ik heel fascinerend. Daarnaast motiveert het me erg om met mijn werk op een positieve manier bij te dragen aan het welzijn van mensen. Het is daarom erg leuk om binnen het COMPAR-EU project een praktische bijdrage te kunnen leveren aan het inzichtelijk maken van de meest effectieve interventies voor het bevorderen van zelfregulatie van mensen met chronisch hartfalen.

Publicaties

CV

Professioneel verleden
Sept 2017 – Nov 2018: data analist en datamanager team Langdurige Zorg, Vektis.
Bij Vektis wordt de zorgdeclaratiedata van alle verzekerden in Nederland verzameld en geanalyseerd met als doel de zorg in Nederland te optimaliseren. Als datamanager en analist was ik verantwoordelijk voor de datakwaliteit en een deel van de analyses binnen het Langdurige Zorg domein.

Dec 2018 – heden: Junior Onderzoeker/promovendus voor het COMPAR-EU project, Nivel.

Opleiding
2010 – 2014: Liberal Arts and Sciences, University of Maastricht.
2014 – 2017: Research Master Social and Health Psychology, Utrecht University.
2015 – 2017: Research Master Methodology & Statistics for the Behavioural, Biomedical and Social Sciences, Utrecht University.