Profile picture for user S.M. Sascha Keij
Sascha Keij, MSc
Onderzoeker Zorg vanuit Patiëntenperspectief

Onderzoek

Ik werk als ‘vliegende keep’ binnen het onderzoeksprogramma Zorg vanuit Patiëntperspectief. Dit houdt in dat ik betrokken ben bij diverse projecten. Dit zorgt voor veel afwissing in taken en inhoud. Ook werk ik samen met veel verschillende collega’s, wat mijn werk extra leuk en leerzaam maakt.

De ervaringen en meningen van patiënten en cliënten staan voor mij centraal. Ik wil achterhalen hoe zij de gezondheidszorg ervaren en wat de impact van de aandoening op hun dagelijks leven is, zodat we samen kunnen kijken welke ondersteuning ze nodig hebben. Met het doel dat zowel de zorg als de invulling van het dagelijks leven zo goed mogelijk kunnen aansluiten op hun persoonlijke waarden, behoeftes en wensen.

CV

Career
2017-2023: Onderzoeker in Opleiding, LUMC. Mijn promotieonderzoek gaat over wat maakt dat patiënten toegerust zijn voor gedeelde besluitvorming over behandeling. Dit hebben we onderzocht door middel van verschillende literatuur-, kwalitatieve en kwantitatieve studies. Momenteel ben ik mijn proefschrift nog aan het afronden.
2016: Junior onderzoeker, Amsterdam UMC, locatie VUmc. Werkzaam op een longitudinale cohort studie naar slechthorendheid.
2015: Onderzoeksstagiaire, King’s College Londen. Meegewerkt aan verschillende projecten over diabetes. Mijn voornaamste onderzoek richtte zich op longitudinale associaties tussen psychosociale factoren en insuline initiatie.
2014-2015: Onderzoeks- en onderwijsassistent, Universiteit Leiden. Betrokken bij twee onderzoeken naar de effecten van verwachtingsinductie op ervaren pijn.
Education
2014-2016: Research MSc Clinical and Health Psychology, Leiden University
2012-2013: Exchange student, McGill University (Canada)
2010-2014: BSc Psychology, Leiden University