Nivel-onderzoeker Liesbeth van Vliet ontvangt de L’Oréal-UNESCO ‘For Women in Science’ beurs

15-11-2018
Nivel-onderzoeker Liesbeth van Vliet ontvangt de L’Oréal-UNESCO ‘For Women in Science’ beurs

Tijdens een feestelijke ceremonie in de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem ontving Nivel-wetenschapper Liesbeth van Vliet  op 14 november de Nederlandse For Women In Science award. Voor haar onderzoek naar het effect van zorgverlener-patiënt communicatie en haar bijdrage aan de wetenschap ontving zij een beurs ter waarde van € 25.000 euro. Hiermee krijgt zij de kans om te werken aan haar onderzoek bij het prestigieuze Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS). Deze beurzen zijn een initiatief van L’Oréal en UNESCO, samen met partners van het programma, het NIAS en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH).

Liesbeth van Vliet (1985) onderzoekt welke communicatie patiënten en hun dierbaren nodig hebben op het moment dat ze geconfronteerd worden met ernstige – en vaak ook ongeneeslijke – ziekten. Naast goede medische zorg hebben zij namelijk goede informatie en emotionele ondersteuning nodig. Van Vliet onderzoekt welke communicatie hen zou kunnen helpen en welke communicatie hen zou kunnen schaden. De rode draad door het onderzoek van Van Vliet is het beter begrijpen van de kracht van communicatie op momenten dat dit het allerbelangrijkste is.

For Women in Science
Het internationale programma For Women in Science is een samenwerking tussen L’Oréal en UNESCO, met als motto ‘The world needs science, science needs women’. Het programma bestaat sinds 1998 en reikt prijzen uit aan uitzonderlijke vrouwelijke wetenschappers op het gebied van life sciences. Anno 2018 zijn al meer dan 3.100 excellente wetenschappers uit 117 landen geholpen met het programma. In 50 landen worden nationale en regionale beurzen aangeboden.