Nieuws
23-02-2017

Patiënten met lage rugpijn steeds vaker direct naar de fysiotherapeut

Mensen met lage rugpijn bezoeken steeds vaker een fysiotherapeut zonder daarvoor eerst de huisarts te bezoeken. Dit blijkt uit een recente publicatie in Huisarts en Wetenschap op basis van cijfers over 2013-2015. In die periode was tevens een lichte daling te zien in het aantal consulten bij de huisarts voor lage rugpijn. Dit suggereert dat de invoering van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) een gering effect heeft gehad op het aantal huisartsconsulten voor lage rugpijn.

 

 

De resultaten zijn gebaseerd op gegevens van huisartspraktijken, fysiotherapiepraktijken en oefentherapiepraktijken die deelnemen aan NIVEL Zorgregistraties.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel nieuws? Abonneer u op onze attendering

E-mailadres

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Kijk hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door op de knop 'Aanmelden' te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacyregels van MailChimp.