Huisartsenpost: Patiëntkenmerken

De tabel toont kenmerken van de inwoners van de verzorgingsgebieden van de huisartsendienstenstructuren die deelnemen aan Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn en kenmerken van personen die gebruik gemaakt hebben van de huisartsenpost.

Van de ruim 11,9 miljoen inwoners in de verzorgingsgebieden van de deelnemende huisartsendienstenstructuren maakten ruim 1,9 miljoen mensen (16,2%) in 2017 ten minste eenmaal gebruik van de huisartsenpost. Zij hadden in totaal 2,5 miljoen contacten met de huisartsenpost. Vooral jonge kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar en ouderen vanaf 75 jaar maakten gebruik van de huisartsenpost. Het gebruik van zorg op de huisartsenpost lijkt niet te verschillen tussen stedelijke en minder stedelijke gebieden.

Jansen T, Hek K, Schermer T. Zorg op de huisartsenpost - kenmerken van patienten. Uit: Nivel Zorgregistraties eerste lijn [internet]. 2019 [Laatst gewijzigd op 04-06-2019; geraadpleegd op 25-06-2019]. URL: www.nivel.nl/nl/nivel-zorgregistraties-eerste-lijn/huisartsenpost-patientkenmerken