afgesloten
e-Exercise Lage Rugpijn: een pilotstudie naar de combinatie van fysiotherapie en een online beweegprogramma voor patiënten met a-specifieke lage rugklachten
A-specifieke lage rugpijn is de meest voorkomende klacht in de fysiotherapiepraktijk. Het combineren van face-to-face fysiotherapiebehandelingen met een online beweegprogramma zou kunnen leiden tot betere therapietrouw, een lager behandelgemiddelde en minder kosten.
1) Welke aanpassingen moeten er aan e-Exercise Artrose worden gedaan om e-Exercise Lage Rugpijn te ontwikkelen?
2) Is e-Exercise Lage Rugpijn, een combinatie van fysiotherapie en een online beweegprogramma, toepasbaar en bruikbaar voor patiënten met a-specifieke lage rugklachten?
E-Exercise Lage Rugpijn bouwt voort op e-Exercise Artrose. Tijdens de ontwikkelingsfase worden focusgroepen gehouden met patiënten, fysiotherapeuten en experts. De toepasbaarheid, bruikbaarheid en voorlopige effectiviteit wordt getest in een pilotstudie (N=40).
Gezien de ervaringen met e-Exercise Artrose wordt verwacht dat e-Exercise Lage Rugpijn een bruikbaar hupmiddel is voor zowel patiënten als fysiotherapeuten in de behandeling van a-specifieke lage rugklachten.
Dit project wordt gesubsidieerd door
Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF)
In dit project werken we samen met
Universitair Medisch Centrum Utrecht (Prof. Dr. Cindy Veenhof)
Hogeschool van Amsterdam (Daniel Bossen)