Project
Start
juni 2020

Global Influenza and RSV Initiative (GIRI): Association between Influenza vaccination and AMR

Antibioticaresistentie vormt wereldwijd een toenemende bedreiging voor de menselijke gezondheid. Onlangs is vaccinatie erkend als een alternatieve benadering om antimicrobiële resistentie (AMR) te bestrijden. Immunisatie kan (virale) infecties voorkomen die (ongepast) worden behandeld met antimicrobiële geneesmiddelen. Vaccins tegen influenza kunnen het antibioticagebruik bij verschillende risicogroepen verminderen. De WHO heeft gezegd dat we onze kennis over de impact van vaccins op AMR moeten uitbreiden en delen, daarom willen we aandacht vragen voor griepvaccinatie om AMR aan te pakken.

Doel:
Het doel van de GIRI AMR-studie is om een ​​Strategisch Plan te ontwikkelen om griepvaccinatie te integreren in de wereldwijde AMR-discussie.

Methoden:
We hebben een studie met gemengde methoden uitgevoerd, waaronder een literatuuronderzoek (systematisch literatuuronderzoek, beoordeling van volksgezondheidsrapporten en beoordeling van nationale actieplannen voor AMR) en interviews met experts.

Resulaten:
We hebben het project gepresenteerd op de 7e ESWI Influenza Conferentie en streven ernaar om een ​​rapport en wetenschappelijk artikel te publiceren.
Dit project wordt gesubsidieerd door
Sanofi Pasteur