Nieuws
17-12-2015

Bekendheid met selectief contracteren is groot. Eén op de zes weet echter niet dat ze mogelijk bij moeten betalen voor niet-gecontracteerde zorg.

Een grote meerderheid van de verzekerden is bekend met het concept selectief contracteren en de mogelijke gevolgen ervan, blijkt uit een onderzoek binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL. 83% zegt bekend te zijn met de mogelijkheid van zorgverzekeraars om selectief te contracteren, eveneens 83% zegt te weten dat een behandeling niet (volledig) wordt vergoed als een niet-gecontracteerde aanbieder wordt bezocht. Dit betekent dat een op de zes niet weet dat ze mogelijk bij moeten betalen voor niet gecontracteerde zorg.

Tijdens het jaarlijkse overstapmoment beginnen verzekerden langzaam meer oog te krijgen voor de verschillen tussen wel en niet-gecontracteerde zorg. In 2014 heeft een deel van de verzekerden te maken gehad met de consequenties, blijkt verder uit het onderzoek. Vijf procent van de verzekerden is verwezen naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder en vier procent werd verwezen naar een aanbieder wiens maximaal aantal behandelingen was bereikt.

Lees de volledige publicatie.

Thema

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

E-mailadres
U kunt zich op elk moment afmelden, via de link in de voettekst van onze e-mails. Meer over ons privacybeleid vindt u bij Privacyverklaring Nivel. Als marketingplatform gebruiken wij MailChimp. Wanneer u zich via 'Aanmelden' abonneert op onze nieuwsuitingen, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Meer hierover vindt u bij Mailchimp's legal policies.