Nederlands instituut voor onderzoek 
van de gezondheidszorg

Uitgelicht

Ouderenzorg is vanwege de vergrijzing een actueler thema dan ooit: steeds minder ‘jongeren’ zullen de zorg moeten dragen voor steeds meer ouderen, zowel in fysieke als in sociale en financiële zin.

Nivel Surveillance signaleert en rapporteert plotselinge veranderingen in ziektepatronen, zoals bij een epidemie of een ramp; zodoende geven wij een actueel beeld van de gezondheidsproblemen in Nederland.

Begrijp ik wat mijn arts mij vertelt, snap ik deze bijsluiter: voor één op drie volwassen Nederlanders is het vinden, begrijpen, beoordelen en toepassen van gezondheidsinformatie problematisch.

Er is wereldwijd een stijging in het voorschrijven van opioïden bij ernstige pijn, en dat geldt ook voor Nederland. Dit komt vooral doordat de zware pijnstillers steeds vaker worden voorgeschreven bij andere indicaties dan kanker.

Werken bij het Nivel

Werken bij het Nivel

Zo’n honderd wetenschappers onderzoeken bij het Nivel allerlei aspecten van de Nederlandse gezondheidszorg. Daarnaast werken ongeveer zestig mensen in ondersteunende functies. Geïnteresseerd in een baan die bijdraagt aan een betere gezondheidszorg? Kijk bij onze vacatures.