Profile picture for user f.stelma@nivel.nl
Foekje Stelma, PhD
Coördinator research program Infectious Diseases in Primary Care

Research

Ik geef richting aan het Nivel-onderzoek naar infectieziekten in de eerste lijn. Met dit doel onderhoud ik een nationaal en internationaal netwerk, en initieer ik maatschappelijk belangrijk onderzoek op het gebied van infectieziekten. Ik coördineer en geef leiding aan onderzoekers en ondersteuners binnen het programma. Tevens draag ik er zorg voor dat onderzoeksresultaten in dit programma zichtbaar worden gemaakt op erkende wetenschappelijke en publieke platvormen. Uiteindelijk moeten de resultaten impact hebben op het beleid binnen de publieke gezondheidzorg.

Ik vind het belangrijk dat de problematiek rond infectieziekten bekend is bij een breed publiek. Door uit onderzoek verkregen resultaten met Nivel-data te vertalen naar tastbare maatschappelijke problemen, kan er een genuanceerde discussie gevoerd worden over hoe we uitbraken van infectieziekten zoveel mogelijk kunnen beperken. Het doel van het Nivel onderzoeksprogramma Infectieziekten in de eerste lijn is om een bijdrage te leveren aan een effectief beleid om uitbraken van infectieziekten te beperken.

CV

Career

I am a program coordinator at the Nivel institute within the field of infectious diseases in primary health care. My day to day responsibility is to coordinate and support researchers and other staff within my team. I ensure that research results within this program are made visible to the public and recognized on scientific platforms. My goal is to create a broad and sustainable infectious diseases program with impact on research, policy and public health care.

Education

2004 - 2009: Specialization in Medical Microbiology
1995 - 1996: Postdoctoral studies in Epidemiology VUMC, Amsterdam
1991 - 1997: PhD at the dept. Parasitology, Rijksuniversiteit te Leiden (RUL)
1983 - 1990: Study Medicine, Rijksuniversiteit te Leiden (RUL)
Primary and secondary school, Fredrikstad, Norway

Memberships/external committees

NVMM (Nederlandse vereniging voor Medische Microbiologie)
NVP (Nederlandse vereniging voor Parasitologie
ESCMID (European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases)