Logo's en naamvoering Nivel

De logo’s voor drukwerk en vormgeving (EPS) en web (PNG, JPG) kunt u hier downloaden. Daarnaast vindt u informatie over de spelling en het gebruik van de naam van ons instituut: het Nivel.

Let op! Naamvoering van ons instituut: 'het Nivel' en 'onderzoeksinstituut Nivel'

  • het Nivel: de enige juiste schrijfwijze van ons instituut is 'het Nivel': de eigennaam heeft alleen een hoofdletter aan het begin en wordt voorafgegaan door het lidwoord ‘het’. U kunt aan ‘het Nivel’ de toelichting ‘Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg’ toevoegen om aan te geven waar het Nivel voor staat. (Ter informatie, de naam ‘Nivel’ stond oorspronkelijk voor ‘Nederlands Instituut Voor EersteLijnszorg’.)
  • onderzoeksinstituut Nivel: als wij door andere partijen of de pers worden genoemd, willen we graag dat er bij onze naam 'Nivel' kort wordt vermeld wordt wat voor partij we zijn: 'onderzoeksinstituut Nivel'.

Dus, voor de pers of andere partijen die ons instituut noemen: kies s.v.p. voor onderzoeksinstituut Nivel (kortere versie) of het Nivel, Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (langere versie). 


Nivel-logo mét pay-off als standaard

Het logo van het Nivel kent twee varianten: eentje met pay-off en eentje met alleen het beeldmerk. De variant met pay-off heeft een Nederlandstalige en Engelstalige verschijningsvorm. De pay-offs luiden respectievelijk ‘kennis voor betere zorg’ en ‘research for better care’.

Gebruik van het logo met pay-off (die met beeldmerk én tekst) heeft de voorkeur boven die zonder pay-off (die met alleen het beeldmerk). Op klein formaat kunt u de versie met alleen het beeldmerk gebruiken, omdat de pay-off niet leesbaar zou zijn.

Logo Nivel (EPS) – geschikt voor drukwerk en fysieke vormgeving
Download Nivel logo Nivel-logo’s EPS  

Logo Nivel (PNG) – geschikt voor digitale presentaties en websites (transparant)
Download Nivel logo  Nivel-logo’s PNG

Logo Nivel (JPG) – geschikt voor digitale presentaties en websites (witte achtergrond)
Download Nivel logo Nivel-logo’s JPG

Richtlijnen gebruik Nivel-logo

  • Het logo mag niet versmald, verbreed, gespiegeld of schuin geplaatst worden.
  • De verhouding tussen beeldmerk en typografie is altijd gelijk.
  • De breedte van het logo op A4-formaat is 59 mm (incl. pay-off: 67 mm) en de breedte van het logo op A5-formaat is 47 mm (incl. pay-off: 53 mm).
  • Het logo wordt geplaatst op een witte achtergrond, met voldoende wit rondom.
  • Het logo wordt in principe links op de bladspiegel geplaatst.
  • Bij drukwerk in zwart-wit wordt het logo in een zwarte versie gebruikt.
  • Er wordt geen oud logo gebruikt.

Bij het logo: korte, duidende tekst over het Nivel

Mocht u bij het noemen van het Nivel (bijvoorbeeld bij samenwerkingsverband) kort willen vermelden wat het Nivel precies is en wat wij doen, dan verzoeken wij u deze tekst hiervoor te gebruiken (met hyperlink naar de homepage van het Nivel): 

Het Nivel levert de kennis om de gezondheidszorg in Nederland beter te maken. Dat doen zij met hoogwaardig, betrouwbaar en onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar thema’s met een groot maatschappelijk belang. Deze kennis draagt bij aan het continue proces van verbeteren en vernieuwen van de gezondheidszorg.

Contact

Hulp nodig bij het gebruik van een Nivel-logo? Neem contact op met kenniscentrum@nivel.nl.

 

Nivel Kenniscentrum . Logo's en naamvoering Nivel. Uit: www.nivel.nl [Laatst gewijzigd op 14-05-2024; geraadpleegd op 17-07-2024]. URL: https://www.nivel.nl/nl/logos-nivel