Publicatie

Publicatie datum

De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg in werkgebied HZ Oude IJssel.

Bosmans, M., Keuper, J., Batenburg, R. De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg in werkgebied HZ Oude IJssel. Utrecht: Nivel, 2020. 7 p.
Download de PDF
De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg staat in Nederland onder druk. Maar hoe zit dat in het werkgebied van Huisartsenzorg Oude IJssel (HZ Oude IJssel)? Deze factsheet geeft voor het werkgebied van HZ Oude IJsseleen actueel beeld van:
1. het gebruik van de huisartsenzorg
2. het aanbod aan huisartsenzorg
3. de balans tussen beide

De deelgebieden die hierin actief zijn - Hengelo-Zelhem en de overige regio’s binnen HZ Oude IJssel - zo hun eigen strategisch arbeidsmarktbeleid voor het eigen werkgebied ontwikkelen. Met als doel: leren van elkaar om de balans op de arbeidsmarkt van de huisartsenzorg te verbeteren.

Serie factsheets 'De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg in Oost-Nederland'
Deze factsheet maakt deel uit van een serie factsheets over de huisartsenzorg in Oost-Nederland, die de volgende factsheets bevat:
- Oost-Nederlands als geheel
- werkgebied Medicamus
- werkgebied SHT/Thoon
- werkgebied HOOG
- werkgebied CHPA/FEA
- werkgebied Oude IJssel
- werkgebied Medrie

Alle factsheets in deze serie zijn te vinden (onderaan) de webpagina 'Arbeidsmarkt huisartsenzorg per regio - Beroepenregistraties' (https://www.nivel.nl/nl/beroepenregistraties-de-gezondheidszorg/arbeidsmarkt-huisartsenzorg-regio).