Publicatie

Publicatie datum

De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg in werkgebied SHT/THOON.

Bosmans, M., Keuper, J., Batenburg, R. De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg in werkgebied SHT/THOON. Utrecht: Nivel, 2020. 7 p.
Download de PDF
De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg staat in Nederland onder druk. Maar hoe zit dat in het werkgebied van Spoedpost Huisartsen Twente (SHT)/Twentse Huisartsen Onderneming Oost-Nederland (THOON)?

Deze factsheet geeft een actueel beeld van:
1. het gebruik van de huisartsenzorg
2. het aanbod aan huisartsenzorg
3. de balans tussen beide, voor het werkgebied van SHT/THOON

De deelgebieden die hierin actief zijn - Borne (inclusief Delden en Hengevelde), Dinkelland (inclusief Losser), Enschede, Haaksbergen (inclusief Diepenheim en Goor), Hengelo en Oldenzaal - kunnen zo hun eigen strategisch arbeidsmarktbeleid voor het eigen deelgebied ontwikkelen. Met als doel: leren van elkaar om de balans op de arbeidsmarkt van de huisartsenzorg te verbeteren.

Serie factsheets 'De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg in Oost-Nederland'
Deze factsheet maakt deel uit van een serie factsheets over de huisartsenzorg in Oost-Nederland, die de volgende factsheets bevat:
- Oost-Nederlands als geheel
- werkgebied Medicamus
- werkgebied SHT/Thoon
- werkgebied HOOG
- werkgebied CHPA/FEA
- werkgebied Oude IJssel
- werkgebied Medrie

Alle factsheets in deze serie zijn te vinden (onderaan) de webpagina 'Arbeidsmarkt huisartsenzorg per regio - Beroepenregistraties' (https://www.nivel.nl/nl/beroepenregistraties-de-gezondheidszorg/arbeidsmarkt-huisartsenzorg-regio).