Publicatie

Publicatie datum

NIVEL Jaarboek 2011.

NIVEL. NIVEL Jaarboek 2011. Utrecht: NIVEL, 2012.
Download de PDF
In het jaarboek 2011 blikt het NIVEL terug op de activiteiten van het vorig jaar, het onderzoek dat is afgerond, de kennissyntheses uit de overzichtstudies en kennisvragen, en het biedt een overzicht van zijn dataverzamelingen en panels, de voedingsbronnen van zijn onderzoek.

De gezondheidszorg verandert voortdurend. Het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) volgt die veranderingen op de voet en geeft ze betekenis in hun context. Het onderzoek van het instituut bestrijkt de gezondheidszorg in de totale breedte. Het jaarboek biedt een greep uit de publicaties van het afgelopen jaar. De onderwerpen variëren van het ‘niet-pluis gevoel’ van de huisarts, tot patiëntveiligheid, recepten van verpleegkundigen, een beweegprogramma voor mensen met artrose, communicatietips van patiënten, Europees gezondheidszorgonderzoek, orgaandonatie, casemanagement en nieuwe technologieën in de zorg, zoals feedback via een pocketcomputer waardoor mensen met het prikkelbare darmsyndroom minder pijn hebben of een EPD-scan voor huisartsen om de kwaliteit van hun registratie door te lichten. Het NIVEL helpt deze technologieën te ontwikkelen en onderzoekt of ze de kwaliteit van de zorg verbeteren. Verschillende onderzoekers vertellen kort wat er met hun onderzoeksresultaten is gebeurd, wat het onderzoek heeft betekend voor het beleid van nationale en internationale overheden, beleidsmakers en koepelorganisaties. Want gezondheidszorgonderzoek wordt ook uitgevoerd[/verricht] om de resultaten te kunnen gebruiken of toe te passen, bijvoorbeeld voor verbetering van de gezondheidszorg.

Dit en nog veel meer kunt u terugvinden in de gedrukte versie van het jaarboek én in de digitale versie op de NIVEL website www.nivel.nl

U kunt de gedrukte versie bestellen, hier zijn geen kosten aan verbonden.