Publicatie

Publicatie datum

Registratie samenwerkingsverbanden in de eerstelijns gezondheidszorg (2): rapportage over periode januari 1970-juli 1978.

Boerma, W.G.W. Registratie samenwerkingsverbanden in de eerstelijns gezondheidszorg (2): rapportage over periode januari 1970-juli 1978. Utrecht: Nederlands Huisartsen Instituut, 1979. 52 p.
Download de PDF
Dit is Registratie samenwerkingsverbanden in de eerstelijns gezondheidszorg (2): rapportage over periode januari 1970-juli 1978.
Deze publicatie is onderdeel van het project Registratie Samenwerkingsvormen. Dit project heeft als doel inzicht verkrijgen in de verandering van en binnen de situatie op het gebied van (huisarts) groepspraktijken en gezondheidscentra. Deze publicatie bestaat uit drie onderdelen: de verzameling van het registratiemateriaal, de verwerking van gegeven en de organisatie van het project.


Bij deze publicatie hoort is Registratie samenwerkingsverbanden in de eerstelijns gezondheidszorg 1: rapportage over de periode januari 1970 - september 1977. Dit deel van het onderzoek vormt de basis van het project Registratie Samenwerkingsvormen. Deze publicatie beschrijft vier onderdelen van het registratiesysteem: begripsafbakening, definities, methodes van werken en chronologische overzichten. (https://www.nivel.nl/sites/default/files/bestanden/1002724.pdf)

Bij deze publicatie hoort Registratie samenwerkingsverbanden in de eerstelijns gezondheidszorg (huisartsgroepspraktijken en gezondheidscentra) 3: samenwerking tussen hulpverleners. In dit deel van het onderzoek wordt ingegaan op de ‘inhoud’ van de samenwerking in de eerstelijns gezondheidszorg. Deze publicatie gaat in op drie vormen van samenwerking: multidisciplinaire samenwerking, interdisciplinair overleg en monodisciplinair overleg van de huisartsengroep. (https://www.nivel.nl/sites/default/files/bestanden/1002726.pdf)