Publicatie

Publicatie datum

Website ‘Naar je huisarts’ voor mensen met een lichte verstandelijke beperking: praktijktoets naar de ondersteuning van gezondheidsvaardigheden.

Garritsen, H.H., Boeije, H.R., Oldenkamp, M. Website ‘Naar je huisarts’ voor mensen met een lichte verstandelijke beperking: praktijktoets naar de ondersteuning van gezondheidsvaardigheden. NTZ: Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen: 2019, 45(1), p. 36-47. scan
Download de PDF
Om de gezondheidsvaardigheden van mensen met een licht verstandelijke beperking te ondersteunen is in 2017 een eHealth interventie ontwikkeld, namelijk de Steffie website ‘Naar je huisarts’ (www.naarjehuisarts.nl). De website behandelt onderwerpen waar de doelgroep moeite mee heeft, zoals wat je kunt doen als je een klacht hebt, met wie je kan overleggen, hoe je een afspraak met de huisarts kunt maken en hoe je je daarop kunt voorbereiden.

Het is belangrijk dat de Steffie website goed toegankelijk is voor de doelgroep en hen beter laat omgaan met hun klachten en een eventueel bezoek aan de huisarts. In dit artikel worden de resultaten van een praktijktoets besproken waarmee de volgende vragen worden beantwoord:
1. Wat zijn de ervaringen van mensen met een LVB met het gebruik van de Steffie ‘Naar je huisarts’?
2. Zijn mensen met een LVB met behulp van de Steffie ‘Naar je huisarts’ beter voorbereid om naar de huisarts te gaan?