Nivel: Cijfers gezondheidsklachten door eikenprocessierups 2019 nuttig voor aanpak in 2020
Nieuws
25-09-2019

Cijfers gezondheidsklachten door eikenprocessierups 2019 nuttig voor aanpak in 2020

Afgelopen zomer hebben we in Nederland veel overlast gehad van eikenprocessierupsen. Het Nivel heeft de cijfers over gezondheidsklachten die mogelijk zijn veroorzaakt door de brandharen van deze rupsen op een rijtje gezet.

De informatie in de factsheet is gebruikt bij de Landelijke Bijeenkomst Eikenprocessierups op 25 september 2019, georganiseerd door het Kennisplatform Processierups in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Bestrijders, gemeenten, groenbeheerders en andere betrokken organisaties bespreken de informatievoorziening ten aanzien van de te nemen maatregelen en de planning voor het beheersen van de eikenprocessierups. Verder komen er zaken aan de orde als de effectiviteit van en best practices in bestrijding en monitoring. En er wordt ingegaan op verdere uitwerking van het afvalverwerkingsprotocol en de impact op de gezondheid. De deelnemers kunnen gezamenlijk input geven voor de herziening Leidraad Beheersing Eikenprocessierups (2013), die in 2020 uitkomt.

Wekelijks aantal personen dat de huisarts heeft geconsulteerd voor jeuk, 2016 - 2019

Voor het maken van deze factsheet is gebruikgemaakt van gegevens van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.