Nivel: Convenant RIVM en het Nivel opnieuw vernieuwd
Nieuws
02-11-2023

Convenant het Nivel en RIVM opnieuw vernieuwd

Op 23 oktober ondertekenden Cordula Wagner, voorzitter raad van bestuur van het Nivel, en Hans Brug, directeur-generaal van RIVM, een nieuwe overeenkomst voor structurele samenwerking. De samenwerking tussen het Nivel en RIVM gaat al een heel eind terug. Dit is alweer het vijfde convenant met een looptijd van 4 jaar.

Het Nivel en RIVM werken nauw met elkaar samen op diverse terreinen, bijvoorbeeld op het gebied van infectieziekten, gezondheidsonderzoek na rampen, kosten van ziekten en e-health. Beide instituten wisselen gegevens en inhoudelijke kennis uit, wat leidt tot hoge kwaliteit en brede toepasbaarheid van de kennisproducten die beide instituten uitbrengen.

Het Nivel en RIVM vullen elkaar goed aan. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat ons onderzoek op het brede terrein van de gezondheidszorg nog meer impact heeft.
Profile picture for user c.wagner@nivel.nl

Het nieuwste convenant bevat de uitgangspunten voor de samenwerking tussen het Nivel en RIVM en dient als basis voor de onderlinge afspraken tussen onderzoekers die per project gemaakt worden.

 

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.