Cijfers van huisartsen helpen mee verspreiding COVID-19 te beoordelen
Nieuws
24-04-2020

Coronacijfers week 16: Cijfers van huisartsen helpen mee verspreiding COVID-19 te beoordelen

Het Nivel volgt de verspreiding van het coronavirus zoals geregistreerd door huisartsen en zal hier, vanaf deze week, wekelijks een update over geven. Deze cijfers zijn een aanvulling op de bestaande cijfers van ziekenhuisopnames en op de sterftecijfers. De komende weken publiceren we daarnaast verdiepende informatie, bijvoorbeeld cijfers over verspreiding van COVID-19 bij kinderen, bij ouderen of per provincie.

Cijfers week 10-16
De trends in de huisartspraktijk zijn in lijn met het beeld in de ziekenhuizen. De laatste paar weken is er een daling te zien van het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 bij de huisarts komt.

Hieronder ziet u de score van door de huisarts beoordeelde COVID-19, per 100.000 inwoners, per week. Bekijk alle scores in de factsheet.

Coronacijfers-1

Over ons onderzoek
Voor het vaststellen van de cijfers maken we gebruik van de deelnemende huisartsenpraktijken van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

E-mailadres
U kunt zich op elk moment afmelden, via de link in de voettekst van onze e-mails. Meer over ons privacybeleid vindt u bij Privacyverklaring Nivel. Als marketingplatform gebruiken wij MailChimp. Wanneer u zich via 'Aanmelden' abonneert op onze nieuwsuitingen, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Meer hierover vindt u bij Mailchimp's legal policies.