Nivel: Elektronische dossier ondersteunt verpleegkundigen en verzorgenden in beperkte mate
Nieuws
26-02-2020

Elektronische dossier ondersteunt verpleegkundigen en verzorgenden in beperkte mate

Verpleegkundigen en verzorgenden voelen zich slechts matig gesteund door het elektronische dossier waarin zij de gegevens zetten over de zorg aan cliënten. De informatie in het dossier helpt verpleegkundigen en verzorgenden bij hun activiteiten tijdens de zorgverlening, maar de compleetheid, relevantie en accuraatheid van de informatie in het dossier kan beter.

Ook over de gebruiksvriendelijkheid van de dossiers zijn zij minder positief. De mate waarin verpleegkundigen en verzorgenden steun ervaren van het gebruik van elektronische dossiers hangt niet samen met het gebruik van classificatie- of ordeningssystemen, zoals Gordon, Omaha System of NANDA-I, NIC en NOC. Dit blijkt uit een vragenlijstonderzoek onder deelnemers van het landelijke Nivel Panel Verpleging & Verzorging. Het artikel hierover is gepubliceerd in de International Journal of Nursing Studies.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.