Nivel: Help mee en geef je mening over de kwaliteit en veiligheid van zorg in de verpleging, verzorging en begeleiding
Nieuws
15-03-2023

Help mee en geef je mening over de kwaliteit en veiligheid van zorg in de verpleging, verzorging en begeleiding

Elke twee jaar vraagt het Nivel aan verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners en begeleiders wat zij vinden van de kwaliteit en veiligheid van de zorg die zij bieden. Om inzichtelijk te maken wat goed gaat en welke knelpunten en verbeterpunten er zijn wordt aan zorgprofessionals van het Panel Verpleging en Verzorging en ook andere zorgprofessionals in een online vragenlijst gevraagd naar hun ervaringen in de directe cliëntenzorg. Dit is het derde onderzoek van het Nivel in deze monitor, die met subsidie van het Ministerie van VWS sinds 2019 wordt uitgevoerd.

Wij gaan na hoe zorgprofessionals in de verpleging en de verzorging aankijken tegen het uitoefenen van hun beroep. Hierbij leggen we de nadruk op de kwaliteit en veiligheid van de zorg die zij verlenen. Dit geeft waardevolle inzichten in wat al goed gaat en waar de zorg nog verder kan worden verbeterd.

Het Panel Verpleging & Verzorging werkt mee aan het verbeteren van de zorg

De deelnemers van het Panel Verpleging & Verzorging worden allen uitgenodigd de online vragenlijst in te vullen. Zodoende ontvangen we een schat aan informatie en krijgen we waardevolle inzichten in hun ervaringen, meningen en wensen. Maar graag verzamelen we nog meer kennis en inzicht.

Bent ook u zorgprofessional in de verpleging, verzorging of begeleiding? Doe dan mee en deel uw ervaringen!

Om het onderzoek nog breder te trekken nodigen we ook zorgprofessionals uit die geen deelnemer zijn aan het panel. Bent u werkzaam in het ziekenhuis, geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, wijkverpleging, verpleeghuiszorg of huisartsenzorg, als:

  • verpleegkundige,
  • verzorgende,
  • verpleegkundig specialist,
  • praktijkondersteuner, of
  • begeleider?

Doe dan mee aan ons online vragenlijstonderzoek! Hoe meer zorgprofessionals hun meningen en ervaringen laten horen, hoe waardevoller de inzichten van dit onderzoek zijn. Zo werkt ook u mee aan het verder verbeteren van de zorg.

Meer weten? Lees de uitnodiging.
Direct meedoen? Open de vragenlijst.

Beste verpleegkundige en verzorgende collega’s, dit is een mooie mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de ontwikkelingen binnen ons vakgebied! Deel jouw ervaringen omtrent de zorg die jij verleent en vul de vragenlijst in.
Profile picture for user k.degroot@nivel.nl

Over het Panel Verpleging & Verzorging

Het Nivel Panel Verpleging & Verzorging bestaat uit ongeveer 2500 praktiserende verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en praktijkondersteuners. Zij zijn verspreid over het land werkzaam in ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een beperking, wijkverpleging, verpleeghuiszorg en huisartsenzorg.

 

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.