Nieuws
17-10-2018

Nivel en IVM intensiveren samenwerking

Goed voorschrijven van geneesmiddelen bevorderen. Dat is het doel van de intensievere samenwerking tussen het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Daartoe hebben drs. Ruud Coolen van Brakel (IVM) en prof. dr. Cordula Wagner (Nivel) eind september een convenant getekend.

Het Nivel is gespecialiseerd in gezondheidszorgonderzoek, het IVM in het implementeren van kennis en werkwijzen in de farmaceutische en farmacotherapeutische zorg.

Samenwerken voor betere gezondheidszorg
De twee instituten hebben al eerder op projectbasis samengewerkt. Projecten die zij gezamenlijk hebben uitgevoerd zijn: onderzoek naar het voorschrijven van antibiotica; onderzoek naar het gebruik van longmedicatie; onderzoek naar het opstellen van een kwaliteitsstandaard voor therapietrouw binnen de verpleging en verzorging. De gezamenlijke projecten moeten bijdragen aan een betere gezondheidszorg.

Evaluatie na drie jaar
De intensievere samenwerking tussen IVM en het Nivel geldt voor drie jaar. Daarna bepalen de organisaties of en hoe zij verdergaan.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.