Nieuws
11-09-2012

Nivel-onderzoeker Michel Dückers wint prijs voor artikel patiëntveiligheid

Onderzoeker Michel Dückers heeft de IQ award 2012 gewonnen voor het beste wetenschappelijke artikel op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de zorg. Deze award wordt tweejaarlijks uitgereikt op het congres van IQ healthcare, onderdeel van UMC St Radboud in Nijmegen. 


Kwaliteit van zorg is inmiddels een belangrijk onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Jaarlijks verschijnen tal van artikelen op dit terrein. Het artikel dat dit jaar door IQ Healthcare werd geselecteerd verscheen in het vakblad Implementation Science. Het is geschreven door een team van NIVEL-onderzoekers en heeft als titel: ‘Understanding organisational development, sustainability and diffusion of innovations within hospitals participating in a multi-level quality collaborative'.

Het artikel geeft een diepgaand inzicht in belangrijke voorwaarden voor veranderingen in ziekenhuizen, door de beschrijving van de evaluatie van een grootschalig implementatie- en verbeterprogramma. Het is onderdeel van een lang bestaand onderzoeksprogramma op dit terrein onder leiding van hoogleraar patiëntveiligheid Cordula Wagner. Michel Dückers werkt inmiddels bij Impact, landelijk kennis- en adviescentrum psychosociale hulp na rampen.

De prijs bestaat uit een wisselsculptuur, gemaakt door de kunstenares Aimee Rhemrev, en een geldbedrag van € 1.500,-.
 

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.