Nieuws
01-06-2016

NIVEL onderzoeker Nikki Damen ontvangt reisbeurs van LNVH

NIVEL onderzoeker Nikki Damen heeft voor haar onderzoeksidee ‘Medicatieveiligheid 2.0: leren van wat goed gaat’  een reisbeurs ontvangen van het Landelijk Netwerk voor Vrouwelijke Hoogleraren. Deze reisbeurs zal zij gebruiken om begin 2017 aan het Australian Institute of Health Innovation (AIHI) in Sydney onderzoek te doen naar ‘Medicatieveiligheid 2.0’.

Ofwel, onderzoek naar een nieuw perspectief op veiligheid in de gezondheidszorg, waarin de focus ligt op wat er gebeurt wanneer zorgprocessen goed gaan: hoe zien deze processen eruit en wat kunnen we hiervan leren? Achterhalen waarom iets goed gaat en aandacht besteden aan de succesfactoren, kan helpen de veiligheid te verbeteren. Ter ere van de uitreiking van de reisbeurs is een kort filmpje gemaakt om het onderzoek van de prijswinnaars te promoten. Dit filmpje is te vinden op:  https://vimeo.com/165059701. Een bijdrage leveren aan de Crowdfunding die Nikki heeft opgezet om de rest van het onderzoeksbudget bij elkaar te krijgen, kan ook nog steeds via: http://www.farmafonds.nl/project/40070.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.