Paul Tournier prijs 2022 voor prof. dr. Sandra van Dulmen
Nieuws
22-04-2022

Paul Tournier Prijs 2022 voor prof. dr. Sandra van Dulmen

Op 18 april 2022 ontving Sandra van Dulmen, Nivel-programmaleider Communicatie in de Gezondheidszorg, de prestigieuze Paul Tournier Prijs voor haar buitengewone bijdrage aan de persoonsgerichte geneeskunde (Person Centered Medicine). De prijs werd uitgereikt op de 14th Geneva Conference on Person Centered Medicine, die was georganiseerd door the International College for Person Centered Medicine.

Paul Tournier prijs 2022 voor prof. dr. Sandra van Dulmen

Persoonsgerichte geneeskunde

Van Dulmen, die naast programmaleider bij het Nivel bijzonder hoogleraar ‘Communicatie in de gezondheidszorg’ is aan het Radboudumc, richt zich met haar onderzoek op het verbeteren van de communicatie tussen patiënten en zorgverleners in zowel de eerste als tweede lijn, denk aan huisartsen, praktijkondersteuners, verzorgenden, verloskundigen, apothekers, medisch specialisten en verpleegkundigen. De Paul Tournier Prijs is een belangrijke en welkome erkenning voor het mooie onderzoek dat Van Dulmen, samen met haar collega’s, in de afgelopen jaren heeft gedaan en in de komende jaren zeker nog zal doen.

Over de Paul Tournier Prijs

Het International College of Person Centered Medicine (ICPCM) heeft de Paul Tournier Prijs in het leven geroepen om persoonsgerichte geneeskunde te promoten door de nalatenschap van Paul Tournier te eren, in samenwerking met de Paul Tournier Association en de familie Paul Tournier. De criteria voor het winnen van de prijs, waar kandidaten op worden beoordeeld, zijn:

  • hoog internationaal aanzien op het gebied van persoonsgerichte geneeskunde;
  • publicatie van belangrijke boeken of papers op het gebied van persoonsgerichte geneeskunde, ruim beschouwd;
  • vermogen en bereidheid om een inspirerende lezing over de bijdrage aan persoonsgerichte geneeskunde te houden tijdens de Conferentie van Genève.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.