Nieuws
13-12-2016

Serious Request: de Nederlandse cijfers

Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor longontsteking. Elk jaar eist deze infectieziekte veel levens in ontwikkelingslanden. Vooral kleine kinderen in arme plattelandsgebieden zijn kwetsbaar. Hoe is de situatie in Nederland?

NIVEL Zorgregistraties verzamelt wekelijks gegevens over gezondheidsproblemen op basis van elektronische medische dossiers van huisartsen. Dit geeft een actueel beeld van het vóórkomen en de verspreiding van bepaalde aandoeningen, zoals longontsteking. Het doel is tijdig inzicht te krijgen in plotselinge veranderingen in ziektepatronen als gevolg van bijvoorbeeld epidemieën.

De meest kwetsbare leeftijdsgroepen voor longontsteking in Nederland zijn de jonge kinderen en de 65-plussers zijn. Longontstekingen komen vooral in de winter voor. Bij jonge kinderen begint de jaarlijkse winterpiek dit jaar eerder dan in andere jaren.

Meer informatie is te vinden via deze link: www.nivel.nl/surveillance

 Serious Request: de Nederlanse cijfers

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.