Nieuws
11-08-2004

Vrouwen leven gezonder dan mannen

Vrouwen rapporteren een slechtere gezondheid en meer zorggebruik dan mannen, maar houden er over het algemeen wel een gezondere leefstijl op na.Vrouwen roken en drinken minder en hebben een gezonder eetpatroon dan mannen. Uitzondering op de gezondere leefstijl van vrouwen vormen het bewegingspatroon en het gewicht. Obesitas (ernstig overgewicht) komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De verschillen in leefstijl tussen mannen en vrouwen zijn stabiel vergeleken met 1987.
Dit blijkt uit de Tweede Nationale Studie; een omvangrijke studie naar ziekten en verrichtingen in de huisartspraktijk die in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is uitgevoerd door het NIVEL in samenwerking met het RIVM. Voor het onderzoek zijn ruim 12.500 Nederlanders ondervraagd en gegevens verzameld uit 104 huisartspraktijken die deel uitmaken van het Landelijk Informatie Netwerk Huisartsenzorg (LINH.)

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.