Publicatie

Publicatie datum

De Transparantiemonitor 2018. ZorgkaartNederland: Hoe draagt ZorgkaartNederland bij aan transparantie en de best passende zorg voor patiënten?

Boer, D. de, Wiegers, T., Bos, N., Springvloet, L., Jong, J. de, Friele, R. De Transparantiemonitor 2018. ZorgkaartNederland: Hoe draagt ZorgkaartNederland bij aan transparantie en de best passende zorg voor patiënten? Utrecht: Nivel, 2019. 26 p.
Download de PDF
De publicatie maakt deel uit van de reeks publicaties binnen het eerste jaar (2018) van het meerjarige project De Transparantiemonitor (2018-2022).

De Transparantiemonitor
In dit rapport is met behulp van literatuur en interviews in kaart gebracht hoe ZorgkaartNederland kan bijdragen aan transparantie en de best passende zorg.

Overkoepelende project: De Transparantiemonitor 2018-2022
Dit onderzoek is gedaan binnen het onderzoeksproject De Transparantiemonitor 2018-2022. Dit meerjarige project van het Nivel houdt zich bezig met de vraag hoe transparantie zich ontwikkelt in de zorg en wat dat oplevert. De verschillende onderzoeken die hiertoe worden, worden door het Nivel individueel gepubliceerd en – voorzien van een apart nieuwsbericht – op de Nivel-website geplaatst.