Publicatie

Publicatie datum

“Digitale zorg is de toekomst, er moet meer aandacht aan worden gegeven in de media”: sfeerimpressie van de Nederlandse e-healthweek 2019.

Huygens, M., Swinkels, I., Brabers, A., Wouters, M., Groot, J. de. “Digitale zorg is de toekomst, er moet meer aandacht aan worden gegeven in de media”: sfeerimpressie van de Nederlandse e-healthweek 2019. Utrecht: Nivel, Nictiz, 2019.
Download de PDF
Van 21 tot en met 26 januari 2019 werd voor de derde keer de Nederlandse e-healthweek georganiseerd; een initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Driehonderd organisaties door heel Nederland openden hun deuren en lieten bezoekers zien en ervaren wat de meerwaarde van e-health is. Nivel en Nictiz hebben de bekendheid, waardering en geleerde lessen van deze week onderzocht. Uit onderzoek onder leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel blijkt dat 16% van de Nederlanders heeft gehoord van de e-healthweek. Daarnaast blijkt uit een enquête onder bezoekers van 20 georganiseerde evenementen dat meer dan 70% van de bezoekers meer weet over een e-health toepassing dan voor het evenement. Daarnaast zegt 60% iets gehoord te hebben wat men graag zelf wil gaan gebruiken. Dit lijkt er op te wijzen dat de e-healthweek bijdraagt aan de bekendheid van e-health toepassingen en het gebruik daarvan mogelijk stimuleert. Een punt van aandacht blijft nog steeds de bekendheid van de e-healthweek zelf; deze bereikt nog te weinig zorggebruikers die baat kunnen hebben bij informatie over het gebruik van technologie in de zorg. (aut. ref.)
Gegevensverzameling