Publicatie

Publicatie datum

Verpleegkundigen werkzaam in de ziekenhuiszorg spelen een belangrijke rol bij transparantie van zorg. De Transparantiemonitor 2021/2022: het verpleegkundig perspectief op transparantie in de zorg.

Zagt, A., Doorduijn, A., Friele, R., Boer, D. de, Bos, N. Verpleegkundigen werkzaam in de ziekenhuiszorg spelen een belangrijke rol bij transparantie van zorg. De Transparantiemonitor 2021/2022: het verpleegkundig perspectief op transparantie in de zorg. Utrecht: Nivel, 2022. 25 p.
Download de PDF
In de curatieve zorg spelen verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten een belangrijke rol bij transparantie van zorg en het werken aan transparantie binnen het programma Uitkomstgerichte Zorg. Aan de hand van negentien interviews met verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten werkzaam in algemene of academische ziekenhuizen verkennen we in dit rapport de rol en het perspectief van verpleegkundigen ten aanzien van transparantie van zorg. Dit rapport is onderdeel van de Transparantiemonitor waarin jaarlijks wordt onderzocht hoe transparantie van zorg zich ontwikkelt en hoe dat bijdraagt aan de best passende zorg voor patiënten. Onder transparantie van zorg wordt binnen de Transparantiemonitor het volgende verstaan: de beschikbaarheid van informatie over (kwaliteit van) behandelingen en (kwaliteit van) zorgaanbieders en zorgverleners.
Gegevensverzameling