Nieuws
09-06-2016

Chronisch zieken en e-health

‘Omdat ik het belangrijk vind om goed voor mezelf te zorgen’

Patiënten zijn zich nog niet goed bewust van de mogelijkheden van ICT en internet voor de zorg. Dat maakt de meting uit de rapportage e-healthdoelstellingen ‘Omdat ik het belangrijk vind om voor mezelf te zorgen’ duidelijk. Zorgaanbieders kunnen een belangrijke rol spelen in de bewustwording hierover, aangezien zij direct contact hebben met de patiënt.

Slimme ICT-toepassingen in de zorg bieden mogelijkheden aan patiënten om regie te nemen over hun gezondheid, in hun eigen omgeving, al dan niet met hulp van mantelzorgers, buren, familie, vrienden en vrijwilligers. Naar verwachting kunnen vooral chronisch zieken en kwetsbare ouderen profiteren van de voordelen van e-health. De inzet van e-health is daarbij geen doel op zich, maar een middel om de beweging naar meer zelfredzaamheid, zelfregie en zelfzorg van patiënten te ondersteunen.

Om te stimuleren dat e-health meer binnen het bereik komt van patiënten, hebben de minister en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Kamerbrief over e-health en zorgverbetering van 2 juli 2014 (minister en staatssecretaris van VWS, 2014) drie doelstellingen geformuleerd op het gebied van e-health. Het rapport ‘Omdat ik het belangrijk vind om voor mezelf te zorgen’ gaat hier op in.

Download het rapport

Download de infographic

Samenwerkingspartner:
Nictiz

Altijd op de hoogte blijven van Nivel nieuws? Abonneer u op onze attendering

E-mailadres

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Kijk hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door op de knop 'Aanmelden' te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacyregels van MailChimp.