E-health … een oplossing op zoek naar een probleem?
Nieuws
13-02-2019

E-health … een oplossing op zoek naar een probleem?

Terwijl e-healthtoepassingen als paddenstoelen uit de grond schieten, laat de eHealth-monitor zien dat er nog maar weinig gebruik van wordt gemaakt. E-health zou een rol kunnen innemen bij een aantal zaken die spelen in de zorg. Denk aan vergrijzing, een toename van het aantal mensen met een chronische aandoening, personeelstekorten en complexere problematiek. Maar is dit wel echt zo? En hoe zou e-health die rol dan kunnen vervullen?

De vraag is of e-health niet alleen ‘een oplossing is op zoek naar een probleem’, of dat het daadwerkelijk een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de bestaande problemen in de zorg. En als dit het geval is, welke problemen zijn dit dan? En hoe kan e-health deze rol dan vervullen?

E-health ... een oplossing op zoek naar een probleem

Nivel Verbindt
In de Nivel Verbindt-bijeenkomst van 25 januari 2019 vormden de vragen over de rol van e-health in de zorg het uitgangspunt voor twee inspirerende denksessies met zorgverleners, innovatiemanagers en andere geïnteresseerden. Bekijk de infographic voor de uitkomsten.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.