Nieuws
15-02-2018

Hartjes van Nederland

Gisteren was het Valentijnsdag, de dag van de liefde! Overal waren hartjes te zien.  Maar hoe staat het eigenlijk met de hartjes van inwoners van Nederland?

Met behulp van NIVEL Zorgregistraties kan er worden gekeken hoe vaak een hartaandoening voorkomt bij de patiënten van de Nederlandse huisartspraktijk. Wil je zelf kijken hoe vaak een aandoening voor komt? Ga dan naar incidenties en prevalenties.

NIVEL Zorgregistraties brengt de eerstelijns zorg in kaart
Het zorgaanbod in Nederland moet goed aansluiten op de zorgvraag. Maar welke zorgvragen spelen er eigenlijk? NIVEL Zorgregistraties brengt het zorglandschap en actuele zorgvragen in kaart, soms zelfs op de week nauwkeurig. Zo weten we bijvoorbeeld of er griep heerst, of gezondheidscampagnes het juiste effect hebben gehad, en met wat voor zorgvragen mensen bij een huisarts of paramedici aankloppen.
Hiervoor verzamelen we door zorgverleners vastgelegde patiëntgegevens bij honderden hulpverleners uit de eerstelijnszorg verspreid over het land. Deze beveiligde gegevens zijn geanonimiseerd en geschikt gemaakt voor analyses, zodat we antwoorden kunnen geven op uiteenlopende beleidsvragen. Meer weten? Bezoek onze website.