Judith de Jong Nivels nieuwe afdelingshoofd ‘Organisatie en sturing in de zorg'
Nieuws
07-02-2023

Judith de Jong Nivels nieuwe afdelingshoofd ‘Organisatie en sturing in de zorg'

Per 1 januari 2023 is prof. dr. Judith de Jong hoofd van de onderzoeksafdeling ‘Organisatie en sturing in de zorg’ van het Nivel. Zij is tevens programmaleider van het Nivel-onderzoeksprogramma ‘Zorgstelsel en sturing’ en bijzonder hoogleraar op hetzelfde onderwerp in Maastricht. De Jong zal leidinggeven aan een afdeling met zes onderzoeksprogramma’s, waarin vooral vragen rond organisatie en sturing in de zorg centraal staan. De Jong zal de onderzoeksafdeling verder ontwikkelen om zodoende bij te dragen aan waar het Nivel voor staat: kennis voor betere zorg.

Duurzame gezondheidszorg

Binnen de onderzoeksafdeling wordt veel aandacht besteed aan het thema duurzame gezondheidszorg. Een belangrijk vraagstuk daarbij is hoe we de gezondheidszorg zo inrichten dat deze ook in de toekomst toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief hoogstaand blijft.

Het inrichten van een houdbaar zorgstelsel dat toegankelijk is en goede zorg biedt, is een van de grootste uitdagingen waar landen voor staan. In dat kader is het doen van toepasbaar onderzoek naar de structuur, de organisatie en het functioneren van gezondheidszorg van groot belang. Wat voor professionals hebben we nodig, wat is een passende inrichting van de eerstelijnszorg en hoe kunnen we burgers betrekken bij moeilijk beslissingen omtrent zorgverlening? Dit zijn enkele vragen waarop we met ons onderzoek antwoorden proberen te vinden, en ‘kennis bieden voor betere zorg
Profile picture for user j.dejong@nivel.nl

Opvolger van Roland Friele

Judith de Jong volgt prof. dr. ir. Roland Friele op. Friele blijft bij het Nivel werkzaam als programmaleider van het onderzoeksprogramma Evaluatie Wet- en Regelgeving in de Zorg en als hoofd van het Kenniscentrum.

Meer weten?

Wilt u kennismaken met ons nieuwe afdelingshoofd? Heeft u ideeën of wilt u meedenken over ons onderzoek binnen deze afdeling? Dan kunt u contact opnemen met Judith de Jong.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

E-mailadres
U kunt zich op elk moment afmelden, via de link in de voettekst van onze e-mails. Meer over ons privacybeleid vindt u bij Privacyverklaring Nivel. Als marketingplatform gebruiken wij MailChimp. Wanneer u zich via 'Aanmelden' abonneert op onze nieuwsuitingen, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Meer hierover vindt u bij Mailchimp's legal policies.