Nivel: Lichte stijging in klachten vanwege hooikoorts
Nieuws
29-04-2022

Lichte stijging in hooikoortsklachten

In het voorjaar zien we meestal een flinke stijging in het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege hooikoorts. In april 2022 blijft die piek nog achter op de aantallen van vorig jaar. Toch is er wel een voorzichtige stijging te zien in de weekcijfers, die onderdeel zijn van de Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Of die stijging in het aantal hooikoortsklachten ook doorzet zal volgende week blijken.

Uit de cijfers van het Nivel is niet op te maken of mensen inderdaad minder last hebben van hooikoorts dan vorig jaar. Wel blijkt uit gegevens van pollennieuws.nl dat dit jaar de pollendruk van de elzen en berken meevalt dankzij een paar vochtige periodes. De bomen lijken daarom tot nu toe relatief weinig overlast te geven.

Aantal patiënten met hooikoorts 2020-2022

Over Nivel Surveillance; actuele weekcijfers over aandoeningen

Wij geven met onze weekcijfers van ziekten en aandoeningen een actueel beeld van het vóórkomen en de verspreiding van de heersende gezondheidsproblemen in Nederland. Hiermee kunnen we plotselinge veranderingen signaleren en trends in de gaten houden. De resultaten van onze metingen publiceren we wekelijks op onze website: bij Actuele weekcijfers aandoeningen – Surveillance vindt u wekelijks een online samenvatting met de meest relevante of opvallende weekcijfers. Daaronder vindt u het overzicht met de meest recente Nivel Surveillance Bulletins, waarin álle wekelijkse metingen van ziekten en aandoeningen zijn opgenomen en voorzien van beeldende duiding (grafieken). 

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.