Nivel:Maand na einde lockdown ligt aantal consulten oefen- en fysiotherapie  weer op 50% tot 75%
Nieuws
24-07-2020

Maand na einde lockdown ligt aantal consulten oefen- en fysiotherapie weer op 50% tot 75%

Vanaf het moment dat de overheid mensen opriep zoveel mogelijk thuis te blijven en contact met kwetsbare ouderen en andere risicogroepen te mijden (week 11, 9-15 maart 2020), daalde het aantal consulten bij oefen- en fysiotherapie met 78%. Vier weken na het moment dat contactberoepen weer waren toegestaan (1 juni 2020) lag dit aantal bij fysiotherapie op 75% en bij oefentherapie op 50% ten opzichte van de tijd voor de corona-uitbraak (begin 2020). Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel.

In Nederland zien we dus duidelijk de gevolgen van de maatregelen rondom de coronapandemie op het aantal consulten bij oefen- en fysiotherapiepraktijken. De veranderingen in de trends vallen samen met het verloop van de pandemie en met de verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Deze figuren zijn opgenomen in de publicatie Gevolgen corona voor de eerstelijns oefen- en fysiotherapiepraktijk.
 

Grafiek oefentherapieGrafiek fysiotherapie

Over het onderzoek
De cijfers zijn berekend op basis van een steekproef van 149-156 fysiotherapiepraktijken en 50-60 oefentherapiepraktijken verspreid over heel Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.