Nieuws
07-02-2017

Meer contacten met hoge urgentie op de huisartsenpost

In de periode 2013-2015 is de omvang van de zorgvraag op de huisartsenpost nauwelijks veranderd. Het aantal contacten met een hoge urgentie (veel spoed) steeg wel.  Dit blijkt uit onderzoek op basis van gegevens van huisartsenposten die deelnemen aan NIVEL Zorgregistraties eerste lijn.

Omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en mensen met GGZ-problemen vaker door de huisarts worden behandeld, verwachtten verschillende partijen een toename van de zorgvraag op de huisartsenpost. Dat zien we niet terug in de cijfers tot en met 2015. Mogelijk zal 2016 een ander beeld geven.  We zien verschillen tussen de huisartsenposten: bij een aantal huisartsenposten is de zorgvraag wel gestegen. Meer informatie over zorgvraag op de huisartsenpost vindt u op de website van NIVEL Zorgregistraties eerste lijn: https://www.nivel.nl/nl/nzr/zorgverlener/huisartsenpostMeer contacten met hoge urgentie op de huisartsenpost

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.