Nieuws
20-04-2017

NIVEL onderzoekt mogelijkheden gegevensregistratie wijkverpleging

Uit onderzoek van het NIVEL blijkt dat wijkverpleging veel gegevens vastlegt, maar dat uniformiteit nog ontbreekt en dat de kwaliteit van de gegevens verder onderzocht moet worden.

Het NIVEL sprak met verpleegkundigen, koepelorganisaties en zorgorganisaties. Allemaal gaven ze aan dat ze het belangrijk vinden dat er eenduidige informatie beschikbaar komt. De wijkverpleging neemt een belangrijke plaats in in het Nederlandse gezondheidszorgsysteem.

Een goede informatievoorziening over wat de wijkverpleging doet, bij welke patiënten en bij hoeveel patiënten, is belangrijk voor beleid en voor de verdere ontwikkeling van de beroepsgroep.

Het NIVEL onderzocht voor het Ministerie van VWS in hoeverre het mogelijk is om dergelijke informatie te genereren op  basis van gegevens die routinematig door verpleegkundigen worden geregistreerd en om die informatie op te nemen in NIVEL Zorgregistraties eerste lijn.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.