Nieuws
15-12-2006

NIVEL: slechts vijf procent wisselt van zorgverzekeraar

Dit jaar gaan veel minder mensen overstappen naar een andere zorgverzekeraar dan vorig jaar. Het NIVEL schat het percentage ‘overstappers’ in 2007 op 5%. Jongeren – tot en met 39 jaar – zullen het meest overstappen, naar verwachting 11%. Het NIVEL baseert de voorspellingen op een peiling in zijn Consumentenpanel Gezondheidszorg.


Het percentage overstappers is bijna weer op hetzelfde niveau als vóór de stelselwijziging. Voor mensen onder de veertig ligt het voorspelde percentage overstappers hoger dan in het oude ziekenfondssysteem. De ‘wisselaars’ noemen een collectief aanbod en ontevredenheid over de dekking van de aanvullende verzekering als belangrijkste redenen om over te stappen. Tevredenheid met de dekking van de polis en de service zijn juist redenen om te blijven. De prijs is dus niet meer de belangrijkste reden om over te stappen. Dit blijkt ook uit een NIVEL-peiling onder verzekerden van één van de grote zorgverzekeraars.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.