Patiënten positief over de bejegening door de huisarts; dit is niet veranderd in de periode 2016-2019
Nieuws
20-04-2020

Patiënten positief over de bejegening door de huisarts; dit is niet veranderd in de periode 2016-2019

Om inzicht te krijgen in de bejegening door de huisarts is gekeken naar vier onderdelen: de tijd die de huisarts neemt, het op een begrijpelijke manier uitleggen van zaken, de mate waarin de huisarts de patiënt betrekt bij beslissingen over de behandeling en de gelegenheid om vragen te stellen. Uit Nivel-onderzoek komt naar voren dat patiënten over het algemeen positief zijn over al deze aspecten.

In het fragment van het feitenblad hieronder ziet u de score per onderdeel. Bekijk alle resultaten van het Nivel-onderzoek in het gehele feitenblad.

Grafiek bejegening

Het onderzoek
De data zijn afkomstig uit vragenlijstonderzoek binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel uit 2016, 2017, 2018 en 2019.

 

Altijd op de hoogte blijven van Nivel nieuws? Abonneer u op onze attendering

E-mailadres

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Kijk hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door op de knop 'Aanmelden' te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacyregels van MailChimp.