Petra Baarendse per 1 april lid van de Raad van Bestuur van het Nivel
Nieuws
02-02-2023

Petra Baarendse per 1 april lid van de Raad van Bestuur van het Nivel

Met veel genoegen laat het Nivel weten dat dr. ir. Petra Baarendse per 1 april 2023 bij het Nivel zal starten als lid van de Raad van Bestuur, met de portefeuille Bedrijfsvoering.

“Petra maakt niet alleen indruk vanwege haar staat van dienst in diverse kennisintensieve organisaties, maar ook vanwege haar gemakkelijke manier van contact leggen, haar doortastendheid en haar enthousiasme. Wij hebben er vertrouwen in dat Petra met haar achtergrond en persoonlijkheid uitstekend bij het Nivel zal passen en vanuit haar rol veel kan bijdragen aan de missie van het Nivel”, aldus Henk Smid, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Petra Baarendse is momenteel faculteitsdirecteur en lid van het faculteitsbestuur van de Faculteit Geowetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze is haar carrière begonnen als onderzoeker en gepromoveerd in de Neurowetenschappen. Na een korte periode als postdoc onderzoeker heeft zij de overstap gemaakt naar strategische beleidsvorming, bedrijfsvoering en (verander)management. Ze heeft verscheidende managementposities vervuld bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum.

Ik vind het een eer om toe te treden tot de Raad van Bestuur en daarmee bij te dragen aan de missie van het Nivel. Het brede terrein van de gezondheidszorg en samenleving is wat mij bijzonder aanspreekt aan het onderzoek van het Nivel. Ik kijk ernaar uit om mij samen met de collega’s van het Nivel en partnerinstituten in te zetten voor kennis om de gezondheidszorg beter te maken.

Raad van Bestuur Nivel

Per 1 april 2023 kent het Nivel een Raad van Bestuur, bestaande uit twee leden: Cordula Wagner (voorzitter) en Petra Baarendse.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

E-mailadres
U kunt zich op elk moment afmelden, via de link in de voettekst van onze e-mails. Meer over ons privacybeleid vindt u bij Privacyverklaring Nivel. Als marketingplatform gebruiken wij MailChimp. Wanneer u zich via 'Aanmelden' abonneert op onze nieuwsuitingen, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Meer hierover vindt u bij Mailchimp's legal policies.