Nieuws
11-07-2017

Toename ouderen bij diëtist in de eerste lijn

Er is de laatste jaren een toename te zien van het aandeel patiënten van 75 jaar en ouder bij de diëtist in de eerste lijn. Daarnaast is er ook een stijging te zien van het aandeel patiënten dat behandeld wordt voor onbedoeld gewichtsverlies, een gezondheidsprobleem dat relatief vaak voorkomt bij ouderen. Deze trends kunnen een gevolg zijn van de trend dat ouderen minder vaak in een verpleeghuis verblijven en langer thuis blijven wonen. Voor mensen die thuis wonen wordt de zorg voor voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen uitgevoerd door een diëtist die werkzaam is in de eerstelijnsgezondheidszorg.

Meer weten over de behandeling bij de diëtist? De website van NIVEL Zorgregistraties geeft informatie over de eerstelijns diëtetiek in Nederland.

Thema

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

E-mailadres
U kunt zich op elk moment afmelden, via de link in de voettekst van onze e-mails. Meer over ons privacybeleid vindt u bij Privacyverklaring Nivel. Als marketingplatform gebruiken wij MailChimp. Wanneer u zich via 'Aanmelden' abonneert op onze nieuwsuitingen, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Meer hierover vindt u bij Mailchimp's legal policies.