Nieuws
11-07-2017

Toename ouderen bij diëtist in de eerste lijn

Er is de laatste jaren een toename te zien van het aandeel patiënten van 75 jaar en ouder bij de diëtist in de eerste lijn. Daarnaast is er ook een stijging te zien van het aandeel patiënten dat behandeld wordt voor onbedoeld gewichtsverlies, een gezondheidsprobleem dat relatief vaak voorkomt bij ouderen. Deze trends kunnen een gevolg zijn van de trend dat ouderen minder vaak in een verpleeghuis verblijven en langer thuis blijven wonen. Voor mensen die thuis wonen wordt de zorg voor voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen uitgevoerd door een diëtist die werkzaam is in de eerstelijnsgezondheidszorg.

Meer weten over de behandeling bij de diëtist? De website van NIVEL Zorgregistraties geeft informatie over de eerstelijns diëtetiek in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.