Nivel: Uitgelicht: voor de periode van het jaar bezoeken weinig mensen de huisarts met hooikoortsklachten
Nieuws
13-06-2024

Uitgelicht: voor de periode van het jaar bezoeken weinig mensen de huisarts met hooikoortsklachten

Het aantal mensen dat met hooikoortsklachten naar de huisarts gaat, is in week 23 (3-9 juni) licht toegenomen. Dit blijkt uit de wekelijkse surveillancecijfers van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Ondanks de kleine toename is het aantal patiënten dat met hooikoorts de huisarts bezoekt nog steeds lager dan in dezelfde periode in 2021 en 2023 en vergelijkbaar met 2022.
Wilt u meer informatie over hoeveel mensen met hooikoorts de huisarts bezoeken? Of andere actuele gezondheidsproblemen waarmee mensen naar de huisarts gaan? Ga naar Nivel-cijfers Ziekten per week.

Hooikoorts
 
Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen of stuifmeel. Meer weten over hooikoorts? Hooikoortsradar.nl informeert op een aantrekkelijke en beeldende wijze over hooikoortsverwachting, planten en pollen en veel meer.

Over Nivel Surveillance

Binnen Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn monitort het Nivel doorlopend het voorkomen van (infectie)ziekten in Nederland en heeft hierin een landelijke signaleringsfunctie voor VWS en het RIVM. Elke woensdagmiddag rapporteren wij de actuele cijfers ziekten per week op onze website. Het verklaren van de gesignaleerde cijfers vergt nader onderzoek, dit bieden wij niet aan op wekelijkse basis.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.