Nivel: Waarom halen zo weinig 60-64 jarigen de griepprik?
Nieuws
06-11-2019

Waarom halen zo weinig 60-64 jarigen de griepprik?

In Nederland krijgen mensen van 60 jaar of ouder elk jaar een uitnodiging voor de griepprik. Van een deel van hen, de mensen tussen van 60 tot en met 64 jaar, haalt slechts een derde deze ook daadwerkelijk. De belangrijkste reden voor hen om geen griepprik te halen is de overtuiging dat deze niet nodig of niet zinvol is, zo blijkt uit onderzoek van het Nivel.

Slechts 35% van de 60- tot en met 64-jarigen haalt de griepprik. Dit is veel lager dan bij mensen van 65 jaar of ouder, waar dit op 60% ligt. De niet-gevaccineerde 60- tot en met 64-jarigen geven als belangrijkste reden dat ze de griepprik niet nodig of niet zinvol vinden. Opvallend is verder deze groep vooral uit gezonde, hoogopgeleide mensen bestaat.

Het Nivel heeft voor het onderzoek gebruikgemaakt van gegevens van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel.

Thema

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

E-mailadres
U kunt zich op elk moment afmelden, via de link in de voettekst van onze e-mails. Meer over ons privacybeleid vindt u bij Privacyverklaring Nivel. Als marketingplatform gebruiken wij MailChimp. Wanneer u zich via 'Aanmelden' abonneert op onze nieuwsuitingen, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Meer hierover vindt u bij Mailchimp's legal policies.